Seuraavat etapit: Bryssel, Lontoo, Belfast

image_2
Minä, äiti ja Invernessin legendaarinen Hootananny’s.

Huh, mikä kevät alkaa olla paketissa! Viime viikot (ja kuukaudet) ovat olleet niin täynnä kaikkea ihanaa ja mielenkiintoista, että blogin kirjoittaminen on jäänyt vähemmälle. Siispä nyt lyhyesti vähän kuulumisia.

Tänään illalla esittelen gradututkimusaiheeni International Conflict & Cooperation -maisterikurssillamme, mikä tulee olemaan viimeinen arvioitava koulusuoritukseni ennen sitten sitä aivan viimeisintä eli gradun palauttamista elokuussa. Tutkintoni on siis gradua vaille valmis! Aika hurjaa, minne tämä opintovuosi on vain kadonnut.

Takana ovat monet esseepalautukset ja stressit, mutta näillä näkymin olen saamassa ainakin kahdesta kurssista jälleen parhaan mahdollisen arvosanan, mikä on tietenkin aivan huippujuttu. Mutta kun oma oppiaine on niin kiinnostava ja sydäntä lähellä, ei voi olla olematta vähän hikke… Kolmannen kurssin arvosanaa saan jännittää vielä tovin.

Kevääseen on onneksi mahtunut myös muutakin kuin opiskelua. Ihana ja rakas äitini teki tänne viime kuussa visiitin ja koimme niin Edinburghin maanalaiset kummitukset, Invernessin jakobiitit, Nessien hirviön kuin Loch Lomondin ihanat järvimaisematkin (tosin melkoisessa sateessa). Matkan kohokohtia oli myös se, kuinka opettelimmeyhdessä tekemään minulle Frozen-letin – kiitos IL:lle neuvoista!

 

Oli huippua viettää äidin kanssa jälleen laatuaikaa kahdestaan, vaikka ei tämä meidän ensimmäinen yhteinen reissumme ollutkaan – vasta viime kesänä teimme äiti-tytär-reissun Kreikan pienelle Symin saarelle. Oman äidin kanssa reissaaminen on aika hupia hommaa.

Skotlannista avautui jälleen aivan uusia puolia, mitä rakastan tässä maassa. On luontoa, ärrää pyöritteleviä ylämaalaisia ja tietenkin ihan hiton hyvää livemusiikkia. Viskiäkin pääsimme maistelemaan suloisessa Arrocharin kylässä:

 

Viime viikolla kävin tanssahtelemassa yliopiston International Societyn kevään viimeisissä Ceilidh-tanssiaisissa. Pääsin tanssimaan myös ensimmäistä kertaa kilttiasuisen miehen kanssa, mikä oli tietenkin aika mahtavaa! Vähän haikea olo viimeisistä tansseista silti jäi, monet muut alempaa tutkintoa tekevät opiskelijathan lähtevät täältä pian jo kesäksi pois.

12939511_10209145303771900_563720549_n
Ceilidh Stirlingin Golden Lionissa.

Vaikka Skotlanti on aivan huippu, tähyän silti tällä hetkellä katsettani jo hieman kauemmaksi. Toukokuun alussa suuntaamme maisteriryhmämme kanssa Brysseliin opintomatkalle, jonka koulu maksaa(!) – sentään jotain takaisin kalliin lukukausimaksun pulittamisesta.

Ja heti sitä seuraavalla viikolla oma matkani jatkuu Edinburghista Lontooseen, jossa pääsen haastattelemaan graduani varten maan parlamentin ylähuoneen paronitarta.

Mahtavaa päästä viimein Lontooseen ja vieläpä näin kiinnostavissa merkeissä – viime kerrasta taitaa olla vierähtänyt hurjat seitsemän vuotta. Kovasti työn alla on myös tutkimusmatka Pohjois-Irlannin Belfastiin heti Lontoon jälkeen.

Paljon jänniä juttuja siis tulossa, joten tänään voisin palkita itseni vähintäänkin wee pintilla. Aye!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s